Hacet Duası

Hacet Duası – Dilek ve İstek Duası

Hacet yüce yaratıcımız olan Allah (C.c)’dan beklediğimiz dilek ve istek demektir.  Hacet Duası Müslümanın Rabbinden hacetini yani isteği, arzusu, dileği olduğu zamanlarda kılmış olduğu Nafile Namazı olan Hacet Namazı sonrası yapmış olduğu duadır.

Hacet Duası – Dilek ve İstek Duası bir çok sıkıntı ve derde çare olmaktadır. Rabbimize samimi bir kalp ile bu güzel duayı yapar isek Rabbim hakkımızda Hayırlı olanı nasip eyleyecektir. inşallah.

Dua biz insanoğlunun yaratıcımız olan Allah (C.c) ile kurduğumuz bir bağlantı, köprü görevi görmektedir. Dua hem ibadet hem de kulun Rabbinden isteklerini, arzularını, ihtiyaçlarını ve kulluğunu yerine getirmek için yakarmadır.

-Cenâb-ı Allah’a arz edilen ihtiyaçlar, el açanların himmet hislerine göre farklılaşır. Kimileri, hayırlı eş, salih çocuk, geniş ev, bol rızık gibi isteklerinden dolayı hâcet namazı kılarlar; adanmış ruhlar ise, gece gündüz i’lâ-yı kelimetullah hesabına yalvarıp yakarırlar.

-Bir ihtiyacı, sıkıntısı, derdi ve isteği olan kimse dört rekât namaz kılar, Cenâb-ı Allah’ı sena eder, Peygamber Efendimiz’e (aleyhissalâtü vesselâm), Enbiya-ı İzâm’a, Melâike-i Kiram’a ve selef-i salihîne salat ü selâm getirir, ümmet-i Muhammed’e dua eder, sonra şöyle yakarışa geçer ve ardından da ihtiyacını zikreder:

Hacet Duası – Dilek ve İstek Duası Arapça

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ سُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ أَسْأَلُكَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِكَ وَعَزَائِمَ

مَغْفِرَتِكَ وَالْعِصْمَةَ مِنْ كُلِّ ذَنْبٍ وَالْغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ

وَالسَّلَامَةَ مِنْ كُلِّإِثْمٍ لَا تَدَعْ لِي ذَنْبًا إِلَّا غَفَرْتَهُ وَلَا هَمًّا إِلَّا

فَرَّجْتَهُ وَلَا حَاجَةً هِيَلَكَ رِضًا إِلَّا قَضَيْتَهَا يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

اَللّهُمَّ أَنْتَ تَحْكُمُ بَيْنَعِبَادِكَ فِيمَا كَانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ

لاَ إِلهَ إِلاَّ اللَّهُ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ لاَ إِلهَ

إِلاَّ اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ سـُبْحَانَ رَبِّ السَّـموَاتِ السَّـبْعِ وَرَبِّ

الْعَـرْشِالْعَظِيمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ. اَللّهُمَّ كَاشِـفَ الْغَمِّ

مُفَرِّجَالْهَمِّمُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ إِذَا دَعَوْكَ رَحْمانَ الدُّنْيَا وَاْلاخِرَةِ

وَرَحِيمَهُمَافَارْحَمْنِي فِي حَاجَتِي هذِهِ بِقَضَائِهَا وَنَجَاحِهَا

رَحْمَةً تُغْنِينِي بِهَا عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ.

Hacet Duasının Türkçe Okunuşu

Lâ ilâhe illallahül-halimül-kerimü. Sübhânellahi Rabbil-‘arşil-‘azîm.
El-Hamdü lillahi Rabbil-‘âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike.
Ve’azâime mağfiretike. Vel-ganîmete min külli birrin.
Ves-selâmete min külli ismin. Lâ teda’lî zenben illâ gafertehü.
Ve lâ hemmen illâ ferrectehü.
Ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamer-Râhimîn.

Hacet Duasının Türkçe Meali ( Anlamı )

“Halîm ü Kerîm Allah’tan başka ilah yoktur. Arş-ı Azîm’in Rabbi Allah’ı tesbih ederim. Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Rabbim, Senden, rahmetinin gereklerini, merhametini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, her türlü günahtan da selâmette olmayı istiyorum. Bende bağışlamadığın hiçbir günah, gidermediğin hiçbir keder, Senin rızana muvafık olup da karşılamadığın hiçbir ihtiyaç bırakma Ya Erhamerrahimin.

Allah’ım, Sen kullarının ihtilaf ettikleri şeylerde hüküm verirsin. Yüce ve Azim Allah’tan başka ilah yoktur. Halîm ve Kerîm Allah yegâne ilahtır. Yedi semanın ve Arş-ı Azîm’in Rabbi Allah’ı tesbih ederim. Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.

Ey kederleri gideren, tasaları kaldıran, Sana dua ettiklerinde çaresizlerin duasına icabet eden Allahım, ey dünya ve ahiretin Rahman ve Rahîm’i! Şu ihtiyacımın giderilmesi ve tamamlanması hususunda beni başkalarının merhametinden müstağni kılacak bir şekilde bana merhamet et.”

-Onulmaz gibi görünen bir derdi, bir hastalığı olan kimse de abdest alır, iki rekât namaz kılar; hamd ü sena, salat ü selam ve ümmete dua ettikten sonra şu tevessülün akabinde ihtiyacını dile getirir:

اَللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ وَأَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيّـِكَ مُحَمَّدٍ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ

يَا مُحَمَّدُ إِنِّي أَتَوَجَّهُ بِكَ إِلَى رَبِّي فِي حَاجَتِي

هَذِهِ لِتُقْضَى لِي، اَللّهُمَّ فَشَفّـِعْهُ فِيَّ.

“Allah’ım Sen’den diliyor ve dileniyorum, Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed’i vesile edinerek Sana teveccüh ediyorum. Ya Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm) şu hacetimin yerine getirilmesi için seni vesile yaparak Rabbime yöneliyorum. Allah’ım peygamberimizi hakkımda şefaatçi eyle.”


Kontrol Edin..

Şeriat nedir? Şeriat ne demektir? Şeriat kanunları, Şeriat kuralları nelerdir? Şeriat iki kısımdır.

Şeriat Nedir? Şeriat Ne Demektir? Şeriat Kuralları Nelerdir?

Şeriat nedir? Şeriat ne demektir? Şeriat kanunları, Şeriat kuralları nelerdir? Gibi sorular cevaplanıyor. Şeriat iki …

4 Yorumlar

  1. Hocam ıkı rekat mı 4 rekatmı kılınır fark varmı 2 yada 4 kılmanın ve ısteklerın sınırı varmıdır bırden fazla dılek dılemenın

    • Sınır yok. Allah-u Teala sen iste ben vereyim kulum diyor. Rekat olaram 2 de kılınabilir, 4 de kılınabilir, 10 da kılınabilir.

  2. Bayanlar özel gunlerinde hacet duasini okursa bir faydası olur mu, namazi kilinmadan okunsa da bu özel günlerde olur mu?

    • Dua her halde yapılabilecek bir ibadettir. Namaz kılmak yada abdest almak duaya hazırlık safhası olarak icra edilen eylemlerdir. İnsanoğlu her hal ve durum üzere Allah ile beraber olduğundan dua etmesine mani yoktur. Aksine ne kadar sık ve her halde dua edilirse kabule yakın olur. Dua etmek için her zaman namazı beklememek lazım,ne kadar çok dua edersek Allah ile olan irtibatımız kuvvetlenir. Önemli olan kalbten, samimi inanarak dua etmektir. Yapılan tüm samimi ve hayırlı dualara icabet edilecektir inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir